Codependentie & Innerlijk kind

Wanneer je een gezonde relatie wilt met jezelf en met anderen. Plan kosteloos een kennismakingsgesprek in.

Codependentie & Innerlijk kind

Wanneer je een gezonde relatie wilt met jezelf en met anderen. Plan kosteloos een kennismakingsgesprek in.

Veel mensen hebben als kind niet de liefde en bevestiging ontvangen die zij nodig hadden. Ze groeiden bijvoorbeeld op in een disfunctioneel gezin, met weinig tot geen liefde, aandacht of warmte. In die situatie leer je als kind om je gevoelens en emoties aan de kant te zetten. De emoties en behoeftes van je ouder(s) hebben op de voorgrond gestaan waardoor er geen ruimte en aandacht was voor jou. De ervaringen die wij opdoen in onze kindertijd, hebben effect op ons als volwassene. Je hebt bijvoorbeeld een gering gevoel van eigenwaarde en je kunt moeilijk je grenzen aangeven.

Co-dependentie is de term die het afhankelijkheidspatroon omschrijft dat wordt gekenmerkt door het nodig willen zijn, de ander willen redden, helpen. Dit patroon ontstaat wanneer je als kind geen liefde, aandacht of warmte hebt gehad.

Wanneer in ons volwassen leven gevoelens en overtuigingen uit onze kindertijd getriggerd worden, reageren we onbewust vanuit het innerlijk kind dat gekwetst is. Deze reactie past niet bij wie je echt bent en hoe je zou willen reageren.

In deze therapie leer ik je om contact te maken met jouw innerlijk kind. Door het innerlijk kind te voelen, vragen te stellen en lief te hebben, ontdek je, je beperkende gevoelens, overtuigingen en overlevingsstrategieën. Je achterhaalt wat je nodig hebt om te helen en om jezelf weer lief te hebben. Ik geef je praktische tools mee, waar je direct al mee aan de slag gaat.

Deze therapie gaat over eigenwaarde en liefde voor jezelf.

Door terug te gaan naar je innerlijke kind leer je de pijn van vroeger te helen. Je verbetert de relatie met jezelf, groeit in zelfvertrouwen en ervaart meer vrijheid.

Geschikt voor jou?

  • Wil je jouw innerlijk kind erkennen?

  • Van jezelf houden?

  • Grenzen stellen?

  • Liefde ontvangen?

Tijdens de therapiesessies bij Sakina, heb ik altijd het gevoel gehad dat ik er mocht zijn. En dat ik gezien werd. Door haar krachtige en positieve houding bleef ik gemotiveerd, om naar een betere versie van mijzelf toe te werken. Door de Body Mind Release Therapie ervaar ik meer grip en rust. En ben ik meer in contact met mijn omgeving en dierbaren. Ik ben krachtiger, en ben Sakina onwijs dankbaar dat ik dit heb mogen ervaren.

Kim Flücht

Wat ik het prettigst vind aan Sakina’s hulp is het feit dat zij vrij snel de diepte in duikt om zo snel mogelijk tot de kern van de problemen te komen. Geen ellenlange sessies waar alleen maar over gevoelens werd gepraat maar haar aanpak is juist heel praktisch en ‘hands-on’. In mijn ogen is ook `Sakina’s bereidheid om ook zorg tussen en na de sessies te verlenen, maakt het wat haar differentieert van andere therapeuten. Verder door haar expertise, inzichten, empathisch vermogen, geduld en positiviteit keek ik uit naar elke sessie. Het belangrijkste wat ik van Sakina heb mogen leren hoe ik het zelf kan doen in de toekomst – een therapeute zijn voor mezelf.

Abidah

De therapiesessies bij Sakina hebben mij ontzettend goed geholpen bij mijn persoonlijke ontwikkeling en in mijn helingsproces.  Ik heb geleerd hoe om te gaan met mijn emoties, inzichten gekregen in mijn patronen en gedragingen. Door de sessies leef ik meer vanuit mijn gezonde stuk. Ik voel me compleet en kan mijn emoties beter reguleren. Ik ben enorm gegroeid in mijn persoonlijke ontwikkeling en dankzij Sakina leer ik nog elke dag over hoe ik als mens in elkaar zit. Ik kan nu eindelijk zeggen dat ik kan kiezen voor mezelf.

Ahlam

Zet de eerste stap

Plan kosteloos een kennismakingsgesprek in.

Maak een afspraak