Als therapeut begeleid ik cliënten op het gebied van zelfliefde en zelfhelend vermogen. Ik begeleid nu cliënt die in haar kindertijd misbruikt is door haar broer. Het misbruik hield op na vijf jaar. Zij draagt dit geheim tot de dag van vandaag met zich mee. De dader ziet zij nog dagelijks.

Lieve N,

Als eerst wil ik tegen je zeggen hoe trots ik op je ben. Dat je door bent gegaan met je leven. Ondanks dat je veel hebt meegemaakt in je leven blijf je sterk staan in je schoenen.

Je bent gepest op school, niet heftig maar wel vaak opmerkingen over hoe dik je bent , je kleding style en je haar. Vaak heb je ook wel deze meisjes een lesje durven geven. Je liet je niet tegen houden en liet iedereen zien hoe slim je was. Op school deed je ontzettend je best, daar kreeg je gelukkig wel complimenten over van de juf.

Als je thuis was, werkte je hard aan je huiswerk en speelde je spelletjes voor het slapen gaan.

Wat voor spellen je speelde was altijd wel verschillend, je was altijd wel aan het zoeken naar iets nieuws. Dit deed je op de computer of op de telefoon van je broer. Je was 8 jaar. In ruil daarvoor moest je hem iets geven. Dat “iets” begon twee jaar geleden met een kusje, dat werd steeds meer, je wilde niet, maar toch deed je het. “Kan toch gewoon? Hij is mijn broer, hij bedoeld het goed, toch? Hij houdt van mij en ik houd van hem. Het is oké.” Dat is wat je jezelf wijs maakte. ‘Je praatte het goed, terwijl het natuurlijk nier normaal voelde.’ HET VOELDE VIES! Maar het gevoel hardop uitspreken heb je nooit durven doen.

Je voelt je machteloos door je broer, omdat je niet weet hoe je om moet gaan met wat hij van je verwacht. Hij doet je mentaal pijn en je verdient het niet. Hij is een …… die gebruik heeft gemaakt van zijn zusje. Hadden we maar de moed en de kracht om ons uit te spreken.

Maar het geeft niet want het zal op een dag stoppen, en je zal er rust vinden. Hij gaat nog de pijn voelen die hij je ooit heeft aangedaan.

Je bent dapper en sterk, lief en gewaardeerd door vele. Ik hoop dat je leven uitpakt zoals jij wil dat het loopt. En als dat niet het geval is dan wil ik dat je blijft denken aan je sterke eigenschap; “Niet opgeven. ”Niemand kan jou omlaag halen, je bent mooi zoals je bent, van binnen en van buiten. Velen zijn jaloers op jou en dat zal altijd zo zijn, maar dat mag je niet demotiveren. Je bent sterk en gemotiveerd om je doelen te behalen die je voor ogen had.

Ik hoop dat jij je verder wel goed voelt in je vel , dat je geniet van je momenten zonder al teveel stress. Volwassen zijn is echt niet zo leuk als dat je denkt, maar gelukkig zal jij het wel aan kunnen, want Allah test niemand boven zijn vermogen.

Blijf standvastig , denk aan je toekomst en geniet van elk mooi moment in je leven. Er staat je nog veel te wachten en ik geloof in jou

Heel veel liefs,

N

Zet de eerste stap

Plan kosteloos een kennismakingsgesprek in.

Maak een afspraak