Over Sakina

Durf te kiezen voor je eigen geluk. Soms kunnen vreselijke ervaringen tot de mooiste gebeurtenissen leiden. Ik heb geleerd om te kiezen voor mezelf.

Over Sakina

Durf te kiezen voor je eigen geluk. Soms kunnen vreselijke ervaringen tot de mooiste gebeurtenissen leiden. Ik heb geleerd om te kiezen voor mezelf.

Ervaring

Ik heb ruim tien jaar werkervaring in het coachen, begeleiden en behandelen van gezinnen, vrouwen, kinderen en jeugdigen. Door de jaren heen ben ik me steeds meer gaan richten op vrouwen. Vooral omdat ik me interesseer in de rol van vrouwen in het systeem dat we ‘gezin’ noemen. Vrouwen zijn er namelijk ster in om zichzelf weg te cijferen. Ze zetten hun wensen, verwachtingen of problemen opzij om er voor anderen te zijn. Ik herken dat maar al te goed. Maar zou het niet veel mooier zijn om er voor jezelf te kunnen zijn?

Ontdekkingstocht

Vijf jaar geleden begon ik de ontdekkingstocht naar mijzelf. Ik was al volop aan het werk, maar vond het tijd om mijzelf te leren kennen. Ik ben gaan reizen, heb prachtige plekken ontdekt, aanvullende opleidingen gevolgd en geweldige mensen ontmoet. Ik ben in therapie geweest en heb hulp gehad van mensen die aanvoelden wat ik nodig had om verder te komen. Terwijl ik deze ontdekkingstocht maakte, merkte ik dat ik groeide in mijn rol als pedagoog, systemisch coach, therapeut en counselor. Inmiddels heb ik honderden mensen begeleid, behandeld en ondersteund. Dat kan ik alleen omdat ik nu sterk ben en weet wie ik ben.

De sleutel tot het geluk? Dat bleek ik zelf te zijn. Nu ben ik autonoom in wie ik ben en in wat ik doe. Ik heb nagedacht over wie ik wil zijn als vrouw, als moeder, als mens en als therapeut. Ik ben ik. En ik kan jou helpen!

Meer weten over mijn achtergrond? Zie mijn LinkedIn.

Ik koos voor mijn eigen geluk

Als klein meisje heb ik veel meegemaakt in mijn leven. Net als meer mensen in dit leven. Mijn eigen ervaringen, mijn jeugd en de relatie met mijn ex-partner hebben er voor gezorgd dat ik dingen anders ben gaan zien. Mijn verhaal gaat vijftien jaar terug. Als jonge vrouw heb ik moeten vechten voor mijn leven. Door de gevangenschap in een gewelddadig huwelijk, heb ik bepaalde keuzes moeten maken voor mijn eigen veiligheid en die van mijn kind. Ik ben in mijn leven op een punt gekomen, waarin ik anders wilde leven. Ik wilde anders denken en anders doen. Ik wilde kiezen voor mijzelf. En écht leven. Vrij. Vrij van alle oordelen die ik over mezelf had. Vrij van al het moeten en vrij van alles wat mij tot dan had beperkt in mijn vrije bestaan. Ik wilde kiezen voor mijzelf, voor mijn dochter en voor mijn medemens.

Maar wie ben ik eigenlijk? Wat is mijn meerwaarde in de maatschappij? Ben ik alleen dochter van? Moeder van? Vrouw van of is er meer?

De kracht van binnen

Dat ik vanuit deze kracht die ik nu ervaar, nieuwe dingen kan ontdekken en meemaken, is een geweldige ervaring! Ik ben erachter gekomen dat ik zelf de kracht heb om dingen anders te doen. De gedachte dat ík degene ben die mijn leven kan leiden zoals ik dat zelf wil. Op dat moment besefte ik hoe mooi het is als ik hiermee anderen kan helpen en inspireren. Helpen om het leven op de rit te krijgen, inspireren, ondersteunen in gedragsverandering en het opbouwen van een nieuw leven.

Als mens hebben we meerdere en verschillende rollen. Op het werk, thuis en daarbuiten. Maar is er ruimte om jezelf te zijn? Écht jezelf? Wie ben JIJ? Waar ligt jouw kracht, jouw geluk en jouw vrijheid? Daar werk ik samen met jou naar toe.

Ik wil je graag inspireren, mijn kennis, ervaring en inzichten met jou delen. Als professional en van mens tot mens. Ik vind het belangrijk te luisteren en te spreken vanuit mijn hart. Want dat leidt tot zuivere communicatie en betere resultaten. Ik sta samen naast jou en samen maken wij het verschil. Ik gun jou een ontdekkingstocht naar je zelf. Dat je vrij bent van negatieve gedachtes. Ik gun jou dat je intens kan voelen en genieten. Van wie jij echt bent. Dat je een nieuw leven opbouwt en steeds dichter bij jezelf komt. Ik steun je en gun je de ervaring te investeren in jezelf, zodat je een vrij en gelukkig leven kan leiden. Dat ben je waard!

Tijdens de therapiesessies bij Sakina, heb ik altijd het gevoel gehad dat ik er mocht zijn. En dat ik gezien werd. Door haar krachtige en positieve houding bleef ik gemotiveerd, om naar een betere versie van mijzelf toe te werken. Door de Body Mind Release Therapie ervaar ik meer grip en rust. En ben ik meer in contact met mijn omgeving en dierbaren. Ik ben krachtiger, en ben Sakina onwijs dankbaar dat ik dit heb mogen ervaren.

Kim Flücht

Wat ik het prettigst vind aan Sakina’s hulp is het feit dat zij vrij snel de diepte in duikt om zo snel mogelijk tot de kern van de problemen te komen. Geen ellenlange sessies waar alleen maar over gevoelens werd gepraat maar haar aanpak is juist heel praktisch en ‘hands-on’. In mijn ogen is ook `Sakina’s bereidheid om ook zorg tussen en na de sessies te verlenen, maakt het wat haar differentieert van andere therapeuten. Verder door haar expertise, inzichten, empathisch vermogen, geduld en positiviteit keek ik uit naar elke sessie. Het belangrijkste wat ik van Sakina heb mogen leren hoe ik het zelf kan doen in de toekomst – een therapeute zijn voor mezelf.

Abidah

De therapiesessies bij Sakina hebben mij ontzettend goed geholpen bij mijn persoonlijke ontwikkeling en in mijn helingsproces.  Ik heb geleerd hoe om te gaan met mijn emoties, inzichten gekregen in mijn patronen en gedragingen. Door de sessies leef ik meer vanuit mijn gezonde stuk. Ik voel me compleet en kan mijn emoties beter reguleren. Ik ben enorm gegroeid in mijn persoonlijke ontwikkeling en dankzij Sakina leer ik nog elke dag over hoe ik als mens in elkaar zit. Ik kan nu eindelijk zeggen dat ik kan kiezen voor mezelf.

Ahlam

Zet de eerste stap

Plan kosteloos een kennismakingsgesprek in.

Maak een afspraak